Різниця звичайного неону і холодного

неон - Арт_Бро

Що собою являють звичайний неон і холодний?

За своє майже вікове існування неон не втратив актуальності. Львів, як і інші міста світу, вечорами казково перетворюється. Неонові вивіски, розмаїттям барв, створюють відчуття свята. Свою назву вони отримали через використання інертного газу – неону.

Для створення неонових вивісок використовуються трубки зі спеціального скла. Вони заповнюються інертним газом. При подачі електрики газ дає яскраве барвисте світло. Колір світіння лампи залежить від газу, що там міститься. Крім неону, використовують аргон, гелій, криптон, а також їх суміші.

З розвитком технологій з’являються нові види підсвіток і освітлення. Останнім часом все частіше використовується холодний неон. Це електролюмінесцентний шнур (EL-шнур). Він є багатошаровою конструкцією. Мідний сердечник покритий шаром люмінофора, який власне і світиться. Зверху контактні дроти і прозора ізоляція. Самий верхній шар кольорова оболонка, від якої і залежить колір псевдонеона.

Неон і псевдонеон в чому різниця?

неон - Арт_Бро

У неону найяскравіше світло. Неонові вивіски помітні навіть у денний час. Колір з часом не втрачає насиченості. Діаметр трубок 6-20 мм.

Колір і яскравість псевдонеона залежить від забарвлення зовнішньої оболонки. Чим вона товстіша, а колір темніше тим нижче яскравість. Домогтися більшої яскравості можна укладаючи дроти в кілька рядів. Діаметр шнура від 1,4-5 мм.

ЕL-шнур дуже гнучкий. Його можна навіть зав’язати вузлом. З ним відносно легко працювати. Шнур можна відрізати в будь-якому місці, нарізати на відрізки будь-якої довжини, зрощувати.

У нього низьке споживання електроенергії 10-15 Вт / м. Для підключення необхідний спеціалізований блок живлення – інвертор. Порівняно невисока вартість. Термін служби 8000-10000 годин, тобто 11-14 місяців. Потім його потрібно замінити.

Неонові вивіски мають більш трудомісткий процес виготовлення і монтажу. Більш високу ціну. У них вище енергоспоживання. Але сучасні блоки живлення значно знижують витрату електрики. Вимагає періодичного техобслуговування трансформатора, при цілісності трубок. Всі ці недоліки з лишком компенсуються терміном служби. В середньому термін служби 10-15 років, але якісно виконані трубки можуть служити значно довше.

Область застосування в рекламі неону і псевдонеона практично однакова. Букви, лайтбокси, відкриті і закриті написи, підсвічування, застосовуються як всередині приміщень, так і зовні. Визначитися з вибором в м. Львів, вам допоможуть компетентні фахівці студії дизайну і реклами «Арт_Бро». Телефонуйте за номерами, вказаними на сайті, або замовляйте зворотний дзвінок.

Різниця звичайного неону і холодного

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *